A Fiona mobil üveg oldalfalak – Kifinomult védelem és stílus a teraszodon

Fedezd fel a Fiona mobil üveg oldalfalak előnyeit kültéri teraszfedésekhez és teremts egyedi, lenyűgöző környezetet otthonodban!

A Fiona mobil üveg oldalfalak forradalmasítják a kültéri teraszfedések kialakítását és berendezését. Ezek a modern és stílusos üvegpanelek lehetővé teszik, hogy a teraszodon is meghitt, védett helyiségeket alakíts ki, élvezve a természet közelségét. Az áttetsző üvegfelületeknek köszönhetően a természetes fény beáramlása fokozódik, így a teraszodon lévő terek világosabbá és tágasabbnak tűnnek.

A Fiona mobil üveg oldalfalak nemcsak esztétikai szempontból teszik otthonodat vonzóbbá, hanem praktikus megoldást is kínálnak a teraszodon zajló tevékenységek védelmére. A mobil üvegpanelek könnyedén mozgathatóak és igény szerint állíthatóak, így rugalmasan alakíthatod ki a kültéri tereket. Akár egy nagyobb kerti parti, akár egy meghitt családi összejövetel alkalmából könnyedén átalakíthatod a teraszodat.

A Fiona mobil üveg oldalfalak kiváló minőségű anyagokból készülnek, és precíz kivitelezésüknek köszönhetően hosszú élettartamúak és biztonságosak. Az üvegpanelek időjárásálló tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a teraszodon is megóvd a bútorokat és berendezéseket a kedvezőtlen időjárási körülményektől. Az áttetsző üvegfelületek a teraszodon is megőrzik a természet közelségét, miközben kiváló védelmet nyújtanak.

Tedd teraszodat még vonzóbbá és kényelmesebbé a Fiona mobil üveg oldalfalakkal! Ismerd meg a modern üvegpanelek előnyeit kültéri teraszfedésekhez, és teremts egyedi, lenyűgöző környezetet, amelyben örömünkre szolgál a szabadban tartózkodás.

Irány az Árajánlatkérő felülethez
Ügyfélszolgálat hívása
E-mailt küldök inkább
biztonság

Design

A Tavira üveg teraszfedés design-ja egy modern és stílusos megoldás a teraszok és kertek védelmére az időjárás viszontagságai ellen. A teraszfedés rendszer azon túl, hogy praktikus megoldást nyújt, elegáns megjelenést biztosít otthonunk kertjének vagy teraszának. A Tavira üveg teraszfedés design-ja különféle formában és színben érhető el, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és stílusának megfelelő verziót.

biztonság

Könnyű szerkezet

A Tavira üveg teraszfedés könnyű és merev alumínium szerkezete rendkívül tartós és időjárásálló megoldást nyújt a teraszok fedésére. Az alumínium váz kiváló minőségű és nagy szilárdságú anyagból készül, amely ellenáll az oxidációnak és a korróziónak. A könnyű és merev alumínium szerkezet lehetővé teszi a terasz használatát az év minden szakaszában, és védelmet nyújt a napsugárzás, az eső és a szél ellen.

biztonság

Ragasztott üveg

A ragasztott üveg tartós és strapabíró, így hosszú élettartamú megoldást nyújt a teraszfedésekhez. A ragasztott üveg szépsége abban rejlik, hogy tökéletesen víztiszta felülete van, így a természetes fény szabadon áramlik át rajta, és élvezhetjük a teraszon a nap sugarait. Emellett a ragasztott üveg karcolásállósága is kiváló, így a teraszfedés hosszú távon szép és esztétikus marad.

biztonság

Modularitás

A Tavira üveg teraszfedés rendszer egy moduláris, könnyen egybeépíthető struktúra, amely lehetővé teszi, hogy a teraszfedés méretét és formáját az adott helyszínhez és igényekhez igazítsák. Az egyes modulok könnyen csatlakoztathatóak egymáshoz, így lehetőség van a teraszfedés bővítésére, amikor az szükségessé válik.

Algarve teraszfedések
Realtherm Vision műanyag nyílászárók

Fiona mobil üvegfal – Kényelmes és praktikus megoldás teraszokra és télikertekre

könnyű telepítés, rugalmas méretek és számos kiegészítő lehetőség

A Fiona mobil üvegfalak új dimenziókat nyitnak a kültéri teraszok tervezése és kialakítása terén. Ezek az elegáns és modern üvegpanelek lehetővé teszik, hogy otthonos, védett területeket hozz létre teraszodon, miközben élvezed a környezet természetes szépségét. Az átlátszó üveg felületek révén a természetes fény áramlása fokozódik, így a teraszodon található helyiségek tágasabb és világosabb hatást keltenek.

A Fiona mobil üvegfalak nemcsak vizuális szempontból teszik vonzóbbá otthonodat, hanem praktikus megoldást is nyújtanak a teraszodon zajló tevékenységek védelme érdekében. A mobil üvegpanelek könnyen mozgathatóak és szükség szerint állíthatóak, így rugalmasan alakíthatod a kültéri teret. Legyen szó egy nagyszabású kerti partiról vagy egy meghitt családi összejövetelről, a teraszod könnyedén átalakítható az adott alkalomnak megfelelően.

A Fiona mobil üvegfalak kiváló minőségű anyagokból készülnek, és pontos kivitelezésük révén hosszú élettartamúak és biztonságosak. Az időjárásálló üvegpaneleknek köszönhetően a teraszodon lévő bútorok és berendezések megóvhatók a rossz időjárástól. Az átlátszó üvegfelületek a teraszodon is megtartják a természet közelségét, miközben kiváló védelmet biztosítanak.

Váltsd még vonzóbbá és kényelmesebbé teraszodat a Fiona mobil üvegfalakkal! Fedezd fel a modern üvegpanelek előnyeit kültéri teraszfedésekhez, és hozz létre egyedülálló, lenyűgöző környezetet, amelyben örömünkre szolgál a szabadban eltöltött idő.

Hogyan működik a Fiona mobil oldalfal?

A Fiona mobil üvegfalak működése egyszerű és hatékony. Az üvegtáblák egymás mögé csúsznak, és a 3, 4, 5 vagy 6 pályás sínrendszeren mozognak. A nyitás és zárás a legelső nyíló szárnyon található opcionális fogantyú segítségével történik. A szárnyak egymás mögé csúsztatása után a teraszod egyszerűen átalakítható. A csukási folyamat fordított sorrendben zajlik, és a fogantyúval az opcionálisan rendelhető sorolóprofil segítségével a szárnyak egymást húzzák a helyükre.

A Fiona mobil üvegfalak működése kényelmes és biztonságos. Az üvegtáblák precíz mozgatásának köszönhetően könnyedén alakíthatod ki a teraszodat a kívánt módon. A mobil üvegpanelek kiváló minőségű anyagokból készülnek, és hosszú élettartamúak és biztonságosak. Az áttetsző üvegfelületek megőrzik a természet közelségét, miközben kiváló védelmet nyújtanak. Teraszodat így még vonzóbbá és kényelmesebbé teheted a Fiona mobil üveg oldalfalakkal!

Milyen kiegészítői vannak a Fiona mobil oldalfalnak?

A továbbiakban rendelhető a tolható üvegfalakhoz mosquitos háló, amely megakadályozza a rovarok bejutását a teraszra. Az üvegfalakhoz opcionálisan kérhetők eltérő színű és stílusú sínek, amelyek lehetővé teszik a tolóajtó harmonikus integrálását a környezetbe. Az üveg felületére fólia is rendelhető, amely csökkenti a napsütés hatásait, és növeli az intimitást.

További kényelmet biztosít a tolható üvegfalakhoz rendelhető elektromos meghajtás, amely lehetővé teszi az üveglapok automatikus nyitását és zárását. A távirányító segítségével akár távolról is vezérelhetőek az üvegfalak, így még kényelmesebbé válik a használatuk.

Az üvegfalakhoz szintén rendelhetőek szélvédő lamellák, amelyek védelmet nyújtanak a szél erejétől. A lamellák mozgatásával szabályozható a légáramlás a teraszon, így még kellemesebb környezetet teremthetünk magunknak.

Összességében a Fiona tolható üvegfalak széles körű kiegészítő választékával biztosítják a maximális kényelmet és funkcionalitást a teraszon. A kiegészítők egyedileg választhatók ki, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást.

Mi a különbség a lapozható és a tolható oldalfalak között?

Ahogy már említettük, a lapozható üvegfalak szárnyait egyesével lehet tolani a parkolóhelyre, majd 90 fokban kifordítani, hogy a nyílás majdnem teljesen szabaddá váljon. Ez azt jelenti, hogy a lapozható üvegfalak alkalmazása ideális lehet olyan helyeken, ahol fontos a maximális nyitottság, például egy tengerparti ház teraszán, vagy egy szép kilátást nyújtó teraszon. Azonban mivel a lapozható üvegfalakat egyesével kell mozgatni, ez azt jelenti, hogy a használatukkor időigényesebb a nyitás és a zárás folyamata.

A tolható üvegfalak esetében a szárnyak egymás mögött mozognak a sínen, így a nyílás csak egy üveglap szélességéig nyitható ki. Ez azt jelenti, hogy a tolható üvegfalak használata akkor ideális, ha nem szükséges a teljes nyitottság, de fontos a könnyű használat és a gyors mozgatás. Egy tolható üvegfal segítségével könnyen és gyorsan át lehet alakítani egy teraszt, hogy megfeleljen az adott tevékenységnek vagy az időjárási körülményeknek.

A lapozható és tolható üvegfalak használatának egyik fontos szempontja a telepítési folyamat. A lapozható üvegfalaknál az alsó sínt általában vagy a burkolatra helyezik, vagy pedig elsüllyesztik. Ha az alsó sínt a burkolatra helyezik, akkor egy 4-5 cm magas botló küszöböt kapunk, ami nem ideális megoldás. Az elsüllyesztett alsó sín azonban roncsolhatja a meglévő burkolatot, és nem mindig lehet tökéletes műszaki megoldást találni a vízelvezetés hiánya miatt. A tolható üvegfalak alsó sínjének magassága viszont csak kb. 12 mm, így könnyedén elhelyezhető a meglévő burkolatra anélkül, hogy bármi jelentősebb roncsolást vagy átépítést igényelne.

Összességében tehát a lapozható és tolható üvegfalak mindegyike előnyös lehet az adott alkalmazásra és környezetre nézve. A lapozható üvegfalak a teljes nyitottság érdekében, míg a tolható üvegfalak a szűkített nyitási lehetőségek miatt inkább részleges nyitottságra alkalmasak. Ennek megfelelően a lapozható üvegfalak tökéletes választások lehetnek nagyobb teraszokhoz, ahol a teljes nyitottság és a nagyobb mozgásterület a fontos. A tolható üvegfalak pedig inkább azoknak a teraszoknak megfelelőek, ahol a részleges nyitottság is elegendő, és ahol a terület korlátozottabb.

A telepítés szempontjából is vannak különbségek a két típus között. A lapozható üvegfalak esetében az alsó sín rendszerint a burkolatra vagy az épület falára kerül, ami a vízelvezetés hiánya miatt problémát okozhat. Az alsó sín magassága is több centiméter lehet, amely botlóküszöbként szolgálhat és kényelmetlenséget okozhat. A tolható üvegfalak esetében az alsó sín magassága csupán néhány milliméter, így könnyedén elhelyezhető a meglévő burkolatra anélkül, hogy botlóküszöböt képezne.

A végső döntést mindig az adott helyszín és a felhasználás függvényében kell meghozni. Ha nagyobb teraszról van szó, ahol a teljes nyitottság és a nagyobb mozgásterület fontos, akkor a lapozható üvegfalak jobb választásnak bizonyulnak. Ha azonban egy kisebb teraszról van szó, ahol a részleges nyitottság és a könnyű telepítés a fontosabb szempontok, akkor a tolható üvegfalak lesznek a jobb választások. Érdemes mindig szakember segítségét kérni, hogy a legjobb megoldást találjuk a konkrét igényeinkhez és az adott helyszínhez.

Hol alkalmazhatók a Fiona mobil oldalfalak?

A FIONA tolható üvegfalak rendkívül sokoldalúan alkalmazhatóak, hiszen szinte bárhol felépíthetőek, ahol az alsó és felső sínszerkezet megfelelően rögzíthető, valamint a szerkezeti magasság 2000 és 2500 mm között kialakítható. Az üvegfal szélességi mérete szinte korlátlan, hiszen a 2-6 pályás szerkezetek kombinálásával számos opció áll rendelkezésre.

Ezek az üvegfalak kiválóan alkalmazhatóak új télikertek telepítésekor, hiszen a tolható üvegfalak nagy előnye, hogy nem terheli a fedélszerkezetet. Így régebbi fa pergoláknál és fa vázas teraszfedéseknél is könnyedén alkalmazhatóak. Ezen kívül a FIONA tolható üvegfalak ideálisak meglévő fedett teraszok oldalfalaiként való beépítéséhez is, mivel könnyen illeszthetőek a meglévő burkolathoz, falakhoz és szerkezetekhez.

A tolható üvegfalak alkalmazása azonban nem korlátozódik csak a lakóházak teraszaira és télikertjeire. Használhatóak szállodák, éttermek és kávézók teraszainak kialakításakor is, hogy vendégeik élvezhessék a szabadban tartózkodás élményét anélkül, hogy zavarná őket a szél, a zaj vagy a por. A FIONA tolható üvegfalakkal az üzleti és kereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozások könnyedén kialakíthatnak olyan térkialakításokat, amelyek lehetővé teszik a vendégek számára, hogy élvezhessék a szabadban tartózkodás örömét a város zajától és a környezeti tényezőktől elszeparáltan.

Így, a FIONA tolható üvegfalak sokoldalúan alkalmazhatóak, és kiváló megoldást kínálnak a kültéri teraszok, télikertek és üzleti környezetek nyitott terekkel történő ellátására. Az üvegfalak egyszerű és könnyen kezelhetők, tartósak és biztonságosak, így éveken át élvezhetjük a szabadban tartózkodás élményét.

realtherm vision műanyag ablakok

Műszaki információk

Színek

A Fiona mobil üveg falak számos előnnyel bírnak, mint például tartósság, stabilitás, gazdaságosság és elegáns megjelenés. Emellett számos színválasztási lehetőség és opciós kiegészítő áll rendelkezésre, amelyek lehetővé teszik az egyéni igényekhez történő alkalmazkodást.

A Fiona mobil üveg falak elérhetőek több színben, beleértve a RAL 9016 strukturált fehéret, RAL 7024 strukturált antracitot, RAL 9001 krémfehéret és RAL 9005 fekete ST-t. Ezek a színek kiválóan illeszkednek a környezetbe és biztosítják a terasz fedésének elegáns és modern megjelenését.

Opcionálisan rendelhető kiegészítők

A FIONA tolható üvegfalainál számos opcionális kiegészítő érhető el a komfort és funkcionalitás fokozása érdekében. A fogantyúk például nagyban hozzájárulnak az üvegfal mozgatásának könnyedségéhez és biztonságához. Az ügyfelek számos típus közül választhatnak, beleértve az elcsavarozható rozsdamentes acél fogantyúkat, az alumínium fogantyúkat és a fogantyú nélküli opciót is. A fogantyúk általában úgy vannak kialakítva, hogy elkerüljék az ujjlenyomatokat és más nyomokat az üvegfelületeken.

A soroló funkció szintén hasznos kiegészítő lehet, amely lehetővé teszi, hogy az üveglapok egymást húzzák a becsukáskor. Ezáltal az ügyfelek könnyedén kezelhetik az üvegfalat, és egy mozdulattal zárhatják be az egész nyílást. Ez különösen akkor lehet hasznos, ha az ügyfelek rendszeresen használják az üvegfalat, vagy nagyobb nyílásokat szeretnének bezárni.

A Steel Art keretes kivitel egy másik opció lehet, amely lehetővé teszi, hogy az üvegfalak szélesebb szegélyekkel legyenek körülvéve, amelyek elegánsabb és modern megjelenést kölcsönöznek az üvegfalnak. Ez különösen fontos lehet, ha az ügyfelek olyan területre telepítik az üvegfalat, amely nyilvános helyen található, vagy ahol az esztétikai megjelenés különösen fontos szerepet játszik.

Összességében, a FIONA tolható üvegfalai számos opcionális kiegészítővel rendelkeznek, amelyek segítségével az ügyfelek testre szabhatják az üvegfalakat az egyedi igényeiknek és ízlésüknek megfelelően.

Rendelhető méretek

Az Fiona tolható üvegfalak számos előnyös tulajdonságuk mellett rugalmas méretezést is kínálnak. A szerkezeti magasságot 2000 és 2500 mm között lehet kialakítani, és számos standard fix méretben is rendelhetők. Ha azonban a kívánt magasságot ezekkel az alapméretekkel nem lehet elérni, akkor is megoldást jelenthet a tokszélesítés alkalmazása vagy a szerkezeti magasságot áthidalók beépítése. A tokszélesítés lehetővé teszi, hogy a szélességet növeljük a szükséges méretekhez igazítva, míg a szerkezeti magasságot áthidalók segítségével magasabb télikertekbe vagy teraszbeépítésekbe is beépíthetők az üvegfalak.

Panel Szélesség Variációk
640 mm
820 mm
980 mm
1040 mm
Panel Magasság Variációk
2000 mm
2100 mm
2150 mm
2200 mm
2300 mm
2400 mm
2500 mm
realtherm vision műanyag ablakok

Izgalmas újdonsággal készültünk Neked!

Új, felhasználóbarát árajánlatkérő felületünkkel könnyedén és gyorsan kérhetsz ajánlatot a Kiko Ablaktól! Válaszd ki a számodra megfelelő műanyag nyílászárókat, terasz- és erkélyajtókat, vagy írd le a feladatot, amire árat szeretnél kérni. Ha kérdésed van, vagy szakértői tanácsra van szükséged, egy kattintással hívhatod kollégánkat, aki örömmel segít Neked. Ne habozz, kérj ajánlatot most, és légy részese a Kiko Ablak által nyújtott minőségnek és megtakarításnak!

Irány az Árajánlatkérő felülethez
Ügyfélszolgálat hívása
E-mailt küldök inkább
Realtherm Vision műanyag nyílászárók
Realtherm Vision műanyag nyílászárók

Pergola és télikert kisokos

Azaz mit kell tudnod ahhoz, hogy jó döntést hozzál

Szeretettel köszöntelek a Kiko Ablak pergolákról, teraszfedésekről és télikertekről szóló kisokosában! Ha tervezed a kerted, teraszod vagy az otthonod kültéri tereinek felújítását, vagy új kialakítását, biztosan tudod, hogy fontos az árnyékolás, az esőtől és hótól való védelem, valamint az, hogy mindezt a lehető legjobb minőségben és stílusban hajtsuk végre. Ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és tanácsot, amelyek segítenek kiválasztani a legmegfelelőbb pergolát, teraszfedést, télikertet vagy akár üveg oldalfalat, hogy otthonod kültéri terei a lehető legjobban funkcionáljanak és mutassanak. Nálunk az Algarve és Tavria márkanév alatt kaphatók a legjobb minőségű teraszfedések és télikertek, amelyek az Algarve és Tavira régiók ihlette dizájnelemekkel rendelkeznek.

Az Algarve és Tavira pergolák kiválóan alkalmasak a mediterrán stílusú otthonok és kertek számára, de természetesen más stílusú otthonokhoz is tökéletesen illeszkednek. Az üveg oldalfalakat pedig Fiona márkanév alatt forgalmazzuk, amelyek az otthonod kültéri terének stílusos és modern megjelenését biztosítják, miközben védik a teraszt az időjárás viszontagságaitól. Mivel számos lehetőség közül választhatunk, így javasoljuk, hogy először határozd meg azokat az igényeket és elvárásokat, amelyeket a pergola, teraszfedés, télikert vagy üveg oldalfalnak ki kell elégítenie. Fontos szempontok lehetnek az árnyékolási funkció, a védelem az esőtől és hótól, a tartósság, a könnyű karbantartás és a stílus, hogy csak néhányat említsünk. Reméljük, hogy ez a kisokos segítségedre lesz a megfelelő pergola, teraszfedés, télikert vagy üveg oldalfal kiválasztásában! Természetesen, ha még mindig bizonytalan vagy nehézségekbe ütközöl a pergola, teraszfedés, télikert vagy üveg oldalfal kiválasztásakor, akkor ne habozz kapcsolatba lépni a Kiko Ablak szakembereivel! Készséggel állunk rendelkezésedre, hogy segítsünk megtalálni az otthonod kültéri tereihez legmegfelelőbb árnyékoló megoldást, figyelembe véve az elvárásaidat és a környezetet, amelyben az építményt fel kell állítani.

Szakembereink évek óta dolgoznak az árnyékolási megoldások területén, így rendelkezünk a szükséges tapasztalattal és tudással a megfelelő tanácsadásra és segítségnyújtásra. Bármilyen kérdésed van az árnyékolók kiválasztásával, tervezésével, telepítésével vagy karbantartásával kapcsolatban, szívesen segítünk, hogy otthonod kültéri terének a lehető legjobb megjelenést és funkciókat biztosítsuk. Tehát, ha bármilyen segítségre van szükséged a Kiko Ablak pergolákról, teraszfedésekről, télikertekről vagy üveg oldalfalakról szóló kisokosunkkal kapcsolatban, vagy ha egyéb kérdésed van, ne habozz kapcsolatba lépni velünk! Szakembereink készséggel segítenek, hogy otthonod kültéri terei álmaid szerint valósulhassanak meg.

realtherm vision műanyag ablakok
Milyen alakú teraszokhoz tudom használni az Algarve és a Tavira terasztetőket

Az ALGARVE és TAVIRA tetők kizárólag szabályos négyzet vagy téglalap alapú teraszok fedésére lettek kifejlesztve, de ha a teraszod formája nem követi szorosan ezeket az alakzatokat, akkor is használhatóak lehetnek. Azonban, érdemes szem előtt tartani, hogy az árak az építési komplexitás növekedésével növekedhetnek. Az íves, sokszögű vagy ferde oldalvonalú teraszokra is telepíthetők, de ezek az építési formák nagyobb költséggel járhatnak. Ha nem szeretnél kompromisszumot kötni a teraszod alakját illetően, vedd fel velünk a kapcsolatot a kikoablak@gmail.com e-mail címen, ahol másik megoldást is ajánlunk Önnek.

Ha olyan speciális igényeid vannak, mint a ki- vagy beugrások a falcsatlakozásban vagy az ereszvonalban, akkor két tetőt összekapcsolva is megoldhatod ezt a problémát. Az ilyen igényekre is kérhetsz árajánlatot a fenti e-mail címen. A Kiko Ablak szakemberei szívesen segítenek a teraszfedéssel, pergolával vagy télikerttel kapcsolatos döntéshozatalban. Ha bármilyen kérdésed vagy kételyed van, kérjük, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot. A szakértő csapatunk a lehető legjobb tanácsokat adja, és segít megtalálni az ideális megoldást az otthonod kültéri tereihez.

Milyen méretben érhetők el az Algarve és a Tavira polikarbonát tetők

Az ALGARVE és TAVIRA tetők tetszőleges méretben rendelhetőek, de fontos betartani a maximális mérethatárokat. A legjobb árakat a standard méretek választásával érheted el, mivel ezeknél nem szükséges egyedi tervezés.

Ha azonban szélességi méretnél nagyobb tetőre van szükséged, akkor azt modulszerűen egymás mellé épített üveg vagy polikarbonát tetőkkel lehet megoldani. Az adott mélységeknél nagyobb mélységű (kinyúlású) tetők (3,5 m-nél nagyobbak) statikailag csak egyedileg tervezhetők. Az ilyen speciális igényekre kérhet árajánlatot a kikoablak@gmail.com e-mail címen.

A Kiko Ablak szakemberei szívesen segítenek a megfelelő méretű és stílusú tető kiválasztásában az otthonod kültéri tereihez. Ha bármilyen kérdésed vagy kételyed van, kérjük, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot.

Modulárisan tudom építeni az Algarve és a Tavira polikarbonát tetőket?

Igen, az ALGARVE és a TAVIRA tetők modulszerűen egymás mellé építhetőek, ami lehetővé teszi nagyobb teraszok lefedését is. Az ilyen moduláris összeállítás rendkívül rugalmas, mivel több tetőt is egyszerre lehet alkalmazni, hogy megfeleljen a terasz vagy az épület méretének. Az egymás mellé épített tetők további előnye, hogy a rendszer teljes mérete igény szerint változtatható.

Az ALGARVE és a TAVIRA tetők moduláris rendszere számos előnnyel jár. A rendszer felépítése egyszerű és gyors, így a tetők gyorsan és hatékonyan telepíthetőek. A moduláris tervezés lehetővé teszi az egyes részek könnyű szállítását és könnyű szerelését, ami megkönnyíti a telepítési folyamatot.

Ha kérdésed van a tetők moduláris rendszerével kapcsolatban, vagy szeretnél további információkat az ALGARVE és TAVIRA tetőkről, kérjük, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot. A Kiko Ablak szakemberei szívesen segítenek a teraszfedéssel, pergolával vagy télikerttel kapcsolatos döntéshozatalban.

Mik azok a szempontok aminek meg kell felelni ahhoz, hogy alkalmazni tudjam az Algarve és a Tavira teraszfedéseket?

Ahhoz, hogy az ALGARVE és a TAVIRA teraszfedéseket alkalmazni lehessen, szükséges egy olyan sík felület, amely alkalmas a falcsatlakozó elem rögzítésére, és megfelelően statikai szempontból. Ez a sík felület lehetővé teszi a tető stabil rögzítését és biztosítja, hogy a tető megfelelően működjön.

A falcsatlakozó elemet a terasz mélységétől függően 2500 és 3000 mm közötti magasságban célszerű rögzíteni. Nagyobb mélységeknél vagy nagyobb ereszmagasság igényénél szükség lehet a falcsatlakozó ennél magasabban történő rögzítésére is. Az ilyen magasabb rögzítési pont biztosítja a teraszfedés stabilitását és biztonságát.

Fiona mobil oldalfalak beépítése esetén rendkívül fontos a stabil és sík talaj biztosítása. Az oldalfalakat általában a teraszfedéshez alkalmazkodó, Fiona moduláris szerkezetekből állítják össze, amelyeket a talajra kell rögzíteni. Ezért nagyon fontos, hogy a talaj megfelelően sík legyen, és a terasz oldalainak felülete stabil legyen.

Ha kérdéseid vannak az ALGARVE és TAVIRA teraszfedéseivel kapcsolatban, vagy szeretnél további információkat a tetők alkalmazásának szempontjairól, kérjük, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot. A Kiko Ablak szakemberei szívesen segítenek a teraszfedéssel, pergolával vagy télikerttel kapcsolatos döntéshozatalban.

Van már kész teraszom, hozzá tudom illeszteni az Algarve vagy a Tavira teraszfedéseket?

Az ALGARVE és TAVIRA teraszfedések könnyedén illeszthetőek meglévő teraszhoz, de érdemes figyelembe venni, hogy a tető építését érdemes összekötni a terasz burkolatának felújításával, hogy a végeredmény esztétikus és harmonikus legyen.

A meglévő burkolatra történő telepítés előtt fontos ellenőrizni a letámasztás alatti felület szilárdságát és teherbíró képességét. A tető súlya és a terhelés hatása miatt rendkívül fontos, hogy a terasz alapja és az alátámasztás megfelelően stabil és teherbíró legyen. Amennyiben ezek az előírások nem teljesülnek, az tető hosszú távon károsodást okozhat a teraszban.

Mivel az ALGARVE és TAVIRA tetők modulárisak, szinte minden terasz méretéhez könnyedén igazíthatóak, és lehetővé teszik a terasz fedését a szabványos méretek betartása mellett. A teraszfedéseknek számos előnye van, például védelmet nyújtanak az időjárás ellen, megvédik a teraszt az UV-sugárzástól, és növelik a terasz funkcionalitását.

Ha kérdéseid merülnének fel az ALGARVE és TAVIRA teraszfedések illesztésével vagy a teraszfedés telepítésével kapcsolatban, kérjük, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot. A Kiko Ablak szakemberei szívesen segítenek a teraszfedéssel, pergolával vagy télikerttel kapcsolatos döntéshozatalban.

Milyen alapozásra van szükség ahhoz, hogy a teraszfedésem stabil legyen?

A teraszfedés stabilitása és biztonsága szempontjából az alapozás rendkívül fontos tényező. A legjobb megoldás, ha a tető lábainak alá a fagyhatár alá (kb. 80 cm mélységbe) lenyúló vasalt cölöpalapot készítünk. Ez megfelelő statikai megtámasztást és biztos rögzítést jelent a tető számára, így a teraszfedés hosszú élettartammal rendelkezik.

Magyarországi gyakorlatban sajnos gyakran előfordul, hogy ennél gyengébb alapokat használnak a teraszfedésekhez, ami hosszú távon problémát okozhat. Az ALGARVE és TAVIRA teraszfedések esetében is fontos a megfelelő alapozás, hogy a tető stabilitása biztosított legyen, és ne okozzon balesetet vagy kárt.

Amennyiben kérdéseid merülnének fel az ALGARVE és TAVIRA teraszfedések alapozásával vagy az általános építészeti előírásokkal kapcsolatban, kérjük, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot. A Kiko Ablak szakemberei szívesen segítenek a teraszfedéssel, pergolával vagy télikerttel kapcsolatos döntéshozatalban, és szakértő tanácsaikkal segítenek az optimális megoldások megtalálásában.

Hőszigetelő rendszer van a házam falán, tudom így is rögzíteni a teraszfedésemet?

Amennyiben a házad falán hőszigetelő rendszer van, a teraszfedés rögzítésére szintén speciális rögzítő elemeket kell alkalmazni. Az Algarve és Tavira tetők esetében erre is figyelemmel vagyunk, és olyan rögzítési megoldásokat biztosítunk, amelyekkel nem csak stabil, de esztétikus és tartós rögzítést tudunk garantálni.

Fontos azonban, hogy a hőszigetelő rendszer és a tető összhangban legyen egymással, és a tető rögzítése ne rontsa el a hőszigetelés hatékonyságát. Ezt szem előtt tartva, a Kiko Ablak szakemberei a szerződéskötés során részletes információkat adnak a speciális rögzítő elemekről, és biztosítják, hogy az Algarve vagy Tavira tető szakszerűen kerüljön rögzítésre a hőszigetelő rendszerrel rendelkező falon. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a rögzítési megoldásokkal kapcsolatban, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot.

Mit kell tudnom az integrált led világításról?

Az ALGARVE és TAVIRA tetők olyan kiegészítővel is megrendelhetőek, mint az integrált világítás. A tetőbe integrált világítás LED-ekből, kábelezésből és egy trafóból áll, amelyek külön tartozékként érkeznek, és nem kerülnek felszerelésre a tetőn. Ha szerelési szolgáltatást is rendel, akkor a tetőbe történő beszerelést is elvégezzük, de a hálózatra történő rákötés nem tartozik a szolgáltatásunkhoz. A hálózatra való csatlakoztatáshoz ajánlott villanyszerelő szakember segítségét igénybe venni. Fontos tudni, hogy a tetőbe integrált világítás nemcsak praktikus, hanem esztétikus megoldás is, amely sokat dobhat a terasz vagy télikert hangulatán.

realtherm vision műanyag ablakok
Tudom erkélylemezhez is rögzíteni a teraszfedésemet?

Nem javasoljuk az erkélylemezhez való rögzítést, mivel az erkélylemez feltehetőleg nem erre a terhelésre lett méretezve. Az ilyen megoldás nem biztonságos, és a tető rögzítése így nem megfelelően működhet. Ha olyan helyen szeretnél tetőt, ahol csak erkélylemez áll rendelkezésre, akkor javasoljuk, hogy fordulj szakemberhez, aki felméri a helyzetet és megfelelő megoldást javasol. Az Algarve és Tavira tetők önhordó szerkezetre épülnek, így nem lehet őket az erkélylemezhez rögzíteni. Ha további kérdéseid vannak a teraszfedésről, vagy szeretnél szakszerű tanácsot kérni, akkor kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Tudom a Tavira vagy az Algarve rendszer elemeit más tetőfedésekkel együttesen használni?

Az ALGARVE és TAVIRA tetők komplett rendszerek, amelyek csak egészben értékesíthetőek. Az egyes elemek nem vásárolhatóak meg külön-külön. Az ALGARVE és TAVIRA tetők kifejezetten erre a célra készültek, hogy a teraszfedés teljes rendszerét biztosítsák. Más tetőfedésekkel együttesen való használatuk nem javasolt, mivel ez károsíthatja a tető szerkezetét és a biztonsági szempontokat is érinti. Ha bármilyen kérdésed merül fel a teraszfedéssel kapcsolatban, vagy szeretnél további információkat kapni az ALGARVE és TAVIRA tetőkről, fordulj hozzánk bizalommal. Szívesen segítünk neked a megfelelő választásban.

Hogyan tudom jól meghatározni és méretezni a teraszfedésemet?

A tető telepítésének első és legfontosabb lépése a falcsatlakozó elem megfelelő magasságban történő rögzítése. Ehhez a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

  1. A falon elérhető legmagasabb pozíció megállapítása: A falcsatlakozó elem szerkezeti magassága 150 mm. Ez határozza meg a falcsatlakozó alsó élének maximum magasságát úgy, hogy figyelembe veszi a felső szél szerelhetőségét. Másképpen fogalmazva, a falcsatlakozó elem alsó szélének éle minimum 150 mm-rel a legmagasabban elérhető pozíció alatt lesz.
  2. A kívánt ereszmagasság: A másik szempont a kívánt ereszmagasság lehet, amit 2000 mm és 2500 mm között az alábbi méretekben célszerű megválasztani, ha oldalsó üvegfalakat is szeretnénk: 2000mm, 2100mm, 2150 mm, 2200 mm, 2250mm, 2300mm, 2400 mm, 2500mm.

Az ALGARVE és TAVIRA tetőket kb. 15,2 cm-es lejtése tervezték. A statikai számítások minden méret esetén erre a lejtésre készültek. A falcsatlakozó szerelési magassága és a kívánt átjárható méret (ereszmagasság) egymással szorosan összefüggő méretek és a tetőlejtéssel egyértelműen meghatározottak. A méretek azonban az egyedi igények alapján az összefüggések megtartása mellett rendkívül egyszerűen változtathatók.

A standard méretek (cm) figyelembevételével az alábbi táblázatot veheti figyelembe:

MélységEreszmagasságFalcsatlakozás magasság
250 cm250 cm288 cm
300 cm250 cm296 cm
350 cm250 cm304 cm
400 cm250 cm311 cm

SZ: A falcsatlakozó elem és az eresz hossza.

M1: A kész padlóburkolat és a falcsatlakozó elem alsó szélének távolsága (falcsatlakozás magassága)

M2: A kész padlóburkolat és az eresz alsó élének távolsága (= átjárható méret vagy ereszmagasság).

: A falcsatlakozó elem hátsó síkjának távolsága a lábak belső síkjáig (= mélység).

teraszfedes meretszámitás
teraszfedés méretek oldalról
Hogyan tudom meghatározni a terasztető rögzítési magasságát?

Tehát, ha szeretnéd meghatározni a tető rögzítési magasságát, először a táblázatban szereplő értékeket vesszük figyelembe. Azonban ha ennél alacsonyabb falcsatlakozási magasságot vagy ereszmagasságot szeretnél, akkor a csökkentés mértékét mindkét értékből le kell vonnod. Például, ha 30 cm-rel alacsonyabban szeretnéd rögzíteni a tetőt, akkor 30 cm-t kell levonnod mind a falcsatlakozási magasságból (M1), mind az ereszmagasságból (M2). Ha az ereszmagasságot szeretnéd csökkenteni a táblázatban szereplő értékhez képest, akkor a csökkentés mértékét le kell vonnod a falcsatlakozási magasságból. Ha viszont alacsonyabb falcsatlakozást szeretnél, akkor ugyanezt a módszert kell alkalmazni, csak fordítva.

Számítási példa 1:

A tető kívánt kinyúlása 300 cm, amelynél 220 cm átjárhatóságot szeretne elérni. Ebben az esetben a falcsatlakozást szintén 30 cm-rel lejjebb kell elhelyeznie. Vagyis a falcsatlakozó elem alsó éle 286 cm magasságban lesz a padlóburkolat szintjétől.

A kívánt ereszmagasság pedig az eresz alsó élének a padlóburkolat szintjétől mért távolsága, amit a falcsatlakozási magassággal és a tetőlejtéssel összefüggésben lehet meghatározni. Az ALGARVE és TAVIRA tetőket kb. 15,2 cm-es lejtése tervezték, tehát az eresz alsó élének magassága (M2) a falcsatlakozási magasságból (M1) és a tetőlejtésből számolható:

M2 = M1 + (kívánt kinyúlás / 15,2)

M2 = 256 cm + (300 cm / 15,2)

M2 = 276,32 cm

Tehát a kívánt ereszmagasság 276,32 cm lesz.

Számítási példa 2:

A tető kívánt kinyúlása 400 cm és a falcsatlakozást szeretné 25 cm-rel lejjebb, 275 cm-en elhelyezni. Ezáltal az eresz magassága is 25 cm-rel alacsonyabbra, 225 cm-re (250 cm – 25 cm) kerül.

A falcsatlakozási magasság (M1) a padlóburkolat szintjétől a falcsatlakozó elem alsó éléig mérve 275 cm lesz.

Az eresz alsó élének magasságát (M2) szintén a tetőlejtéssel összefüggésben lehet kiszámolni:

M2 = M1 + (kívánt kinyúlás / 15,2)

M2 = 275 cm + (400 cm / 15,2)

M2 = 302,63 cm

A kívánt ereszmagasság tehát 225 cm lesz, amit a falcsatlakozási magasságból (M1) és az előbb kiszámolt kívánt ereszmagasságból (M2) levezetve megkaphatunk:

225 cm = M2 – (kívánt kinyúlás / 15,2)

225 cm = 302,63 cm – (400 cm / 15,2)

225 cm = 276,32 cm

Tehát a falcsatlakozás 275 cm magasságban, az eresz alsó éle pedig 276,32 cm magasságban lesz.

teraszfedes meretszámitás
teraszfedés méretek oldalról
Üveg vagy polikarbonát tetőt válasszak?

A polikarbonát tetőkkel kapcsolatban sokan aggódnak a minőség és tartósság miatt, főleg az ácsolt fapergolákra vagy acélvázra épített, házilagos vagy kisipari módszerekkel készített tetők esetében. Ezeknek a tetőknek általában problémát jelent a tökéletes vízzárás és a vázszerkezet állandó karbantartása, valamint rövid élettartamuk.

Az Algarve tetők azonban esztétikus alumínium vázzal rendelkeznek, és a rendszer tökéletesen kiforrott, így ezek a kritikák nem vonatkoznak rájuk. A polikarbonát fedésű Algarve tető műszakilag azonos értéket képvisel bármely üvegfedésű társával. Igaz, hogy a polikarbonát lemeznek vannak hátrányai az üveggel szemben (például a fényáteresztés, karcállóság, UV állóság), de cserébe sokkal olcsóbb megoldás.

Ha valaki a költségek szem előtt tartása miatt az olcsóbb megoldást részesíti előnyben, akkor az Algarve tető polikarbonát fedéssel tökéletes választás lehet számára, mert minőségileg tökéletes terméket kap. Emellett a polikarbonát fedésnek egy nagy előnye, hogy ha a SOLAR CONTROL polikarbonát lemezt választjuk, megspóroljuk az árnyékolás további költségeit, ami például az üvegtetők esetében elengedhetetlen.

Melyik polikarbonát lemezt érdemes választanom?

Ha teraszfedést készülsz vásárolni, akkor érdemes figyelembe venni, hogy melyik polikarbonát lemezt választod. Az ALGARVE teraszfedés alapkivitelben víztiszta polikarbonát lemezzel készül, azonos áron azonban választható a tejfehér opál kivitel is. Ha pedig valaki extra védelmet szeretne a napsugarak ellen, akkor ajánlott a Solar Control kivitel. Az átlátszósági szint mellett fontos szempont a fényáteresztés és a hővédelem is. Ha szeretnéd, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson be, akkor a víztiszta alapkivitel a megfelelő választás. Azokon a helyeken pedig, ahol szeretnél védelmet a kíváncsi szemek elől, vagy a napsugarak túlzott hatásaitól, ott az opál kivitel ajánlott. A Solar Control kivitel pedig ideális választás erősen kitett területeken, vagy ha nem szeretnél külön árnyékolást telepíteni.

realtherm vision műanyag ablakok
Vásároljak árnyékolást az ALGARVE vagy TAVIRA terasztetőhöz?

Az ALGARVE és TAVIRA tetőkhöz nem kötelező, de ajánlott árnyékolást alkalmazni. Ezzel nem csak a tető árnyékolása, de az oldalfalak árnyékolása is megoldható. Ha polikarbonát tetőt választasz, akkor opcióként rendelkezésre áll a Solar Control kivitel, amivel csökkenthető a hő áteresztés. Üvegtetők esetén azonban szigorúan javasolt árnyékolást alkalmazni a tető alatt vagy felett.

Elég az ha magam mérem fel azt, hogy mekkora teraszfedésre vagy télikertre van szükségem?

A helyes méret meghatározása rendkívül fontos a teraszfedés vagy a télikert rendelésekor. A rossz méretválasztás jelentős problémákat okozhat, és jelentősen befolyásolhatja a végleges eredményt. Ezért nem javasoljuk, hogy helyszíni felmérés nélkül rendeljen valaki teraszfedést vagy télikertet.

Az árajánlatadáshoz általában elegendő, ha az ügyfél saját maga méri fel a helyszínt, így az elvárások és igények is jobban megismerhetők. Azonban fontos kiemelni, hogy a megrendeléshez már nem lesz elég a saját mérés. A helyszíni felméréshez szakemberre van szükség, mivel csak ők tudják pontosan meghatározni a szükséges kellékeket és szerelvényeket, így biztosítva a termék megfelelő méretét és a hibátlan működést. A Kiko Ablak szakemberei minden esetben felmérik a helyszínt, így garantálva a megfelelő méretű teraszfedést vagy télikertet. Ez azért is fontos, mert a helytelen méret vagy a rosszul megválasztott szerelvények károsíthatják a terméket, és hosszú távon megnövelhetik a karbantartási és javítási költségeket.

Ne feledd, a Kiko Ablak szakemberei mindig készek segíteni a megfelelő méret meghatározásában. Az ügyfelek számára személyre szabott tanácsadást nyújtanak a terasz vagy a télikert pontos méreteinek meghatározásához. Az előzetes konzultáció során a szakemberek felmérik a területet, figyelembe veszik a terasz vagy a télikert elhelyezkedését, valamint a kívánt funkciót, és segítenek meghatározni a megfelelő méretet.

Így az ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy a rendelt teraszfedés vagy télikert pontosan illeszkedik majd a területre, és a tervezett funkciókat is maximálisan ki fogja szolgálni. A Kiko Ablak szakemberei garanciát vállalnak arra, hogy a rendelt termék méretei megfelelnek az ügyfél igényeinek, és biztosítják, hogy az ügyfél elégedett legyen a végleges eredménnyel.

Nézz körül az elkészült Fiona mobil oldalfalak között

Galéria

A Fiona mobil oldalfalak a modernség és a funkcionalitás tökéletes ötvözetei, és ideális választást jelentenek mindazok számára, akik szeretnék könnyedén átalakítani az otthonukat vagy a kertjüket, és kényelmes környezetet teremteni az év bármely szakában. Az átlátszó üveglapok lehetővé teszik a természetes fény beáramlását, így az otthonod mindig világos és barátságos lesz, és élvezheted a természetes fény előnyeit.

A mobil oldalfalak alumínium vázas szerkezete rendkívül könnyű és masszív, ami biztosítja a stabilitást és a biztonságot még szélsőséges időjárási viszonyok esetén is. Az alumínium vázrendszer korszerű műszaki megoldásai lehetővé teszik a biztonsági üvegezés alkalmazását is, így az otthonod védelme és biztonsága mindig garantált.

Ha tökéletes kényelmet és élvezetet szeretnél, válassz Fiona mobil oldalfalakat. A kombináció lehetővé teszi, hogy bármikor könnyedén átalakíthasd a teret, így az otthonod még élvezetesebb és kényelmesebb lesz. Nézd meg galériánkat és vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy együtt megtervezzük a számára legmegfelelőbb megoldást!

Árajánlatkérés

Örülünk, hogy érdeklődsz cégünk műanyag nyílászárói iránt! Amennyiben szeretnél tőlünk árajánlatot kérni, kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot a lehető legpontosabban.

A legördülő menüből válaszd ki a műanyag nyílászárót, majd azt, hogy milyen fajta műanyag nyílászáróra szeretnél árat kapni. Minden egyes termékfajtához új sor fog megjelenni az ajánlatkérő alján. Fontos, hogy a sorok végén található kis plusz jelekkel következő sorokat adhatsz az adott fajtájú termékekhez. Tehát ha 5 különféle ablakra kérsz árat akkor 5 sorban tudod rögzíteni őket.

A termékek pontos méretének és paramétereinek megadása elengedhetetlen ahhoz, hogy a lehető legpontosabb árajánlatot tudjuk neked adni. Kérjük, hogy minden mezőt tölts ki alaposan. Ha többféle termék kategóriára szeretnél árajánlatot kérni, akkor alul kijelölheted, hogy melyik sorozatra adjunk még árat.

Bátran írj megjegyzéseket az üzenet mezőbe, hiszen ha minél többet tudunk annál pontosabb ajánlatot tudunk neked adni!

Amennyiben bármilyen kérdésed merülne fel az űrlap kitöltése során, vagy segítségre van szükséged az árajánlatkérés folyamatával kapcsolatban, kérjük, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken. Nagy örömmel állunk rendelkezésedre!

Éles