télikert

Miért jó télen elkezdeni a télikertünk tervezését?

Télen sokan inkább a meleg takarók alatt pihennek, és messze nem gondolnak a kertészkedésre, vagy bármilyen kerti munkára. Azonban a télikert tervezése és előkészítése pontosan ebben az időszakban kezdődhet el, és számos előnyt kínál a tavaszi és nyári hónapokhoz képest. Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, miért érdemes télen nekikezdeni a télikert tervezésének, és hogyan lehet megálmodni és megtervezni ezt a különleges helyiséget.
Olvasd továbbMiért jó télen elkezdeni a télikertünk tervezését?
színes képek

Egyedi színek, egyedi hangulat – Realtherm műanyag ablakokkal

Az építészet történelme során mindig kiemelt figyelmet szenteltek az épületek formavilágának és színvilágának. Bár kezdetben legtöbbször csak a gazdagok és előkelők kiváltsága volt, akik hatalmas kastélyokat, villákat és lenyűgöző templomokat emeltek, ma már mindenki számára elérhetővé vált a lehetőség, hogy saját otthonában vagy üzlethelyiségében kreatívan játszhasson a formákkal és színekkel, akár a nyílászárók terén is.
Olvasd továbbEgyedi színek, egyedi hangulat – Realtherm műanyag ablakokkal
konyha ablak

Látványos és praktikus konyha ablakok

Nem túlzás azt állítani, hogy a konyha és az azt körülvevő étkező az otthonunk központja és szíve. Ezen a területen töltjük a legtöbb időnket, és ide szerveződnek a baráti vagy családi összejövetelek is. Emiatt rendkívül fontos gondot fordítani a konyha megjelenésére, arculatára. Ennek pedig meghatározó része a konyha ablak kialakítása, formája, színválasztása, elhelyezkedése és dekorációja, valamint a konyha ablak méretei.
Olvasd továbbLátványos és praktikus konyha ablakok
pontmegfogásos üvegkorlát

Pontmegfogásos üvegkorlátok: elegancia és modern stílus harmóniája

Az üvegkorlátok használata meghatározó eleme a modern építészetnek. Az elmúlt évek során számos kereskedelmi és lakóingatlanban, legyen szó kültérről vagy beltérről, egyre inkább előszeretettel alkalmazzák ezeket a korszerű korlátrendszereket. A népszerűségük egyértelműen abban rejlik, hogy páratlanul ellenállhatatlan és modern megjelenést kölcsönöznek a környezetnek, ugyanakkor kiemelkedő mértékben hozzájárulnak a funkcionalitás növeléséhez és a biztonság megteremtéséhez.
Olvasd továbbPontmegfogásos üvegkorlátok: elegancia és modern stílus harmóniája
teraszfedés és kertiparti

Üveg teraszfedés és télikertek: a nyár végi kerti partik ideális helyszíne

A nyár végén rendezett kerti partik különleges atmoszférát teremtenek, amikor az enyhe időjárás, a természet szépsége és a jó társaság egyesül egy kellemes estén. Az üveg teraszfedés és a télikertek tökéletes helyszínek ezekhez az alkalmakhoz, mivel számos előnyt kínálnak, amelyeket érdemes kihasználni.
Olvasd továbbÜveg teraszfedés és télikertek: a nyár végi kerti partik ideális helyszíne
Környezetbarát Realtherm műanyag ablakok

Környezetbarát Realtherm műanyag ablakok: Az életünk és a Föld védelmében

A 21. században a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosabb, mint valaha. Az egyre romló környezeti állapot, a klímaváltozás és az erdőirtás ráébresztett minket arra, hogy cselekednünk kell a Földünk megóvása érdekében. A Realtherm műanyag ablakok környezetbarát tulajdonságai révén lehetőséget kínálnak számunkra, hogy aktívan csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, miközben otthonunkat modern és energiatakarékos nyílászárókkal szereljük fel.
Olvasd továbbKörnyezetbarát Realtherm műanyag ablakok: Az életünk és a Föld védelmében
hova illik az üvegkorlát

Üvegkorlát: hova illik, és hova nem?

Az üvegkorlátok elterjedt és sokoldalú alkalmazása vitathatatlanul a modern építészet és belsőépítészet fontos eleme lett. Az üveg anyagának átlátszósága és letisztult megjelenése lehetővé teszi, hogy harmonikus és elegáns megjelenést kölcsönözzön különböző helyszíneknek. Ahhoz, hogy az üvegkorlátok optimálisan mutassanak, fontos megérteni, hogy vannak helyek, ahol tökéletesen illeszkednek, és olyan helyek, ahol talán nem a legmegfelelőbb választások lehetnek.
Olvasd továbbÜvegkorlát: hova illik, és hova nem?
függőkert és télikert

Télikert – kreatív függőkertek és zöldfalak a térkihasználásért

Tudtad, hogy a zöldfalak és függőkertek nemcsak látványosan szépítik a télikertet, hanem javítják a beltéri levegő minőségét és növelik a helyiség hőszigetelését is? Az ötlet, hogy függőlegesen is kihasználjuk a rendelkezésre álló területet, nagyszerű lehetőséget kínál a télikert optimális berendezésére. A következőkben néhány tippet és ötletet találsz a vertikális tervezéshez.
Olvasd továbbTélikert – kreatív függőkertek és zöldfalak a térkihasználásért

Új alapszínekkel bővült a Realtherm Vision termékcsalád

A Realtherm Vision - DECEUNINCK + REHAU profilrendszerek új alapszíneket kínálnak. A nyolc szín között találhatók népszerű és elegáns modern árnyalatok, mint például az aranytölgy, dió, sötéttölgy, antracit faerezetes, antracit glatt, AluxDB, Alux grey aluminium és Irish oak. Ezek az új színek lehetővé teszik, hogy még több lehetőség közül választhassatok, és megteremthessétek az ideális hangulatot és stílust otthonotokban. A Kiko Ablak kínálatában széles választékban találhatók ablakok és ajtók, amelyek minden stílushoz és igényhez illeszkednek, és garantálják a tartósságot és esztétikát.
Olvasd továbbÚj alapszínekkel bővült a Realtherm Vision termékcsalád